Technische projecten en energieadvies

Technische projecten kunnen diverse technische uitdagingen zijn zoals elektriciteit, schilderwerken, uitbekleden van een bakgoot, herstellen van een VELUX onderdeel, plaatsen van buitenscreens, montagewerken, etc.

Aarzel niet mij te contacteren om uw uitdaging te bespreken, ik zoek voor u een oplossing!

Betaalbare manuele buitenscreens op maat

Herstel gemotoriseerde buitenscreens

plaatsen deurbegrenzer & deurdranger

Blauwe hardsteenplint uitgezaagd op maat

Energieadvies

Bij Energieadvies kan ik u onafhankelijk bijstaan om de juiste investering te kiezen op basis van de bestaande en gewenste situatie. Vaak wordt bij verkoop (veel) te veel voorzien t.o.v. wat de klant eigenlijk wenst. Er wordt op een onafhankelijke rationele manier een analyse gemaakt van de verschillende opties. Dit kan gaan om zonnepanelen,  warmtepomp of gasketel, een efficiente keukenboiler met bijhorende sturing, etc.

Hierbij kan ik een waaier aan profesionnele ervaringen voorleggen in multidisciplinaire gebieden.

Een zeer vaak over het hoofd gezien probleem is vocht. Hierbij denkt men te vaak dat injecteren het wondermiddel is, het is tenslotte ook de eenvoudigste manier om uit te voeren. Belangrijk is om alle vochtoorzaken eerst ten gronde te analyseren 

Vocht heeft een gigantische impact op de energie die u verbruikt. Vaak wordt er zeer veel geïsoleerd zonder dat men het vochtprobleem ten gronde heeft opgelost, en dan kan de isolatie zeker niet optimaal renderen.

Typische onderwerpen waar ik u onafhankelijk advies kan bieden: vochtproblemen, verwarmings-en koelingssytemen, materiaaladvies met elk hun voor-en nadelen, etc.

 • 5 jaar technisch adviseur warmtepompen
 • 3 jaar productspecialist ventilatie
 • 7 jaar technisch adviseur, projectleider en bouwexpert daklichten en daken
 • 2 jaar projectleider onderhoud en duurzaam bouwen
 • technisch expert voor VELUX lichtstraten

Enkele opleidingen:

 • Industrieel ingenieur
 • Diverse opleidingen houtbewerking
 • Specialist (platte) daken
 • Vochtbeheersing 2.0
 • Thermografie
 • Aannemer binnenisolatie
 • Conditiemeting gebouwen EN2767

Vochtproblemen en energie

Een zeer vaak over het hoofd gezien probleem is vocht. Hierbij denkt men te vaak dat injecteren het wondermiddel is om het vochtprobleem op te lossen. Belangrijk is om alle vochtoorzaken eerst ten gronde te analyseren en elke vochtinvloed uit te schakelen.

Vocht heeft een gigantische impact op de energie die u verbruikt en de gevoelstemperatuur. Vaak wordt er zeer veel geïsoleerd zonder dat men het vochtprobleem ten gronde heeft aangepakt of opgelost, en dan kan de isolatie zeker niet optimaal renderen. Dit is een jammere zaak voor de investering en het milieu.

Ik kan u, als ervaringsdeskundige, helpen vochtproblemen te onderzoeken en een stappenplan op te maken alvorens isolatie of andere energiebesparende maatregelen toe te passen.

Uitgebreid advies bij vochtproblemen - perimeterisolatie + waterdichtmaken maaiveldzone


Vervuilde crepiegevel

Na reiniging (foto na 6maand)

Badkamerrenovatie

Projectcoördinatie gevelrenovatie