AFZUIGSYSTEEM KERAMIEKOVEN

Richtlijn fabrikanten keramiekovens omtrent verbrandingsgassen:

 

Bij het bakken van keramiek kunnen, afhankelijk van de kwaliteit, gassen en dampen die schadelijk zijn voor de gezondheid, vrijkomen uit het aardewerk of glazuur. Het is daarom vereist de "uitlaatgassen" die uit de afzuigopening vrijkomen, op een geschikte manier naar buiten te leiden (werkruimte ventileren). Wanneer er onvoldoende ventilatie wordt gegarandeerd op de installatielocatie, dan moeten de "uitlaatgassen" via een afzuigsysteem naar buiten worden geleid. Wij raden u aan een afzuigbuis aan te sluiten op de oven en de uitlaatgassen overeenkomstig af te voeren

 

foto: keramiekgas afzetting in inox buis keramiek afzuiging 

Ik kan u het juiste advies aanbieden voor uw situatie en ook een geschikt systeem installeren om de rookgassen efficient te evacuëren. De rookafvoer wordt steeds op maat gemaakt van uw situatie.

Indien er ter hoogte van de keramiekoven brandbare materialen aanwezig zijn kan hiervoor ook een brandwerende oplossing geboden worden.

 

afzuigsysteem keramiekoven INOX 

De afzuigoplossing in INOX (=roestvrij staal) is de meest duurzame oplossing. Inox zal normaal niet verweren met de stoffen die aanwezig zijn in de afvoerrook van de oven. 

Er kan optioneel een brandbestendige plaat worden voorzien volgens een vorm op maat.

Afhankelijk van de situatie wordt al-dan-niet een ventilator geplaatst. Deze ventilator is bestand tegen de temperaturen afkomstig uit de menglucht van de oven en ruimte.


Afzuigsysteem keramiekoven GALVA

Een afzuigsysteem voor uw keramiekoven in gegalvaniseerd staal is een goedkoper alternatief voor INOX. Het nadeel is dat er minder garantie is over de duurzaamheid van het materiaal, gezien de rookgassen het staal op termijn kunnen aantasten. 

De aantasting zal meestal voornamelijk ter hoogte van de ovenuitlaat zelf plaatsvinden.

 


Keramiekoven brandwerend plaatmateriaal

Zowel op de vloeren, muren en plafond dienen de materialen rond de oven brandwerend te zijn.

Hiervoor kan ik u geschikte oplossingen bieden en met een vorm op maat.

 

Brandwerend plafond thv keramiekafzuiging


Professionele warmteanalyse keramiekoven